Avtor: Marko Štefančič

Kot že nekaj let doslej smo starejši gasilci PGD Iga vas tudi letos pričeli z vajami že v mesecu marcu. Dobivamo se ob četrtkih, v aprilu pa smo intenzivnost vaj okrepili in terminu vaj dodali še torke. Na vajah so z nami prisotni tudi starejši gasilci PIGD Kovinoplastika Lož, tako, da je že tu pravo tekmovalno vzdušje.

Rezultat resnosti na vajah, predvsem pa medsebojne povezanosti med člani ekipe, je dala sobotna tekma starejših gasilcev za pokal Notranjske 2018, kjer so bili naši starejši gasilci že drugič zapored najboljši. V konkurenci enajstih ekip so osvojili 1. mesto, kolegi iz Kovinoplastike pa 5. mesto.

Sedaj nas čaka mesec manj intenzivnih vaj, saj bo več poudarka na pripravah za praznovanje 90. obletnice PGD Iga vas, ki bo zadnjo soboto v mesecu juniju. Po praznovanju pa zopet na polno z vajami, do državnega prvenstva, ki bo septembra v Gornji Radgoni. Naša ekipa starejših gasilcev je tja uvrščena že drugič zapored. 

Gasilci in gasilke PGD Iga vas našim starejšim članom iskreno čestitamo in se skupaj z njimi veselimo nadaljnjih uspehov. 

V spodnji galeriji so objavljene fotografije lanske in letošnje zmage. 

1. mesto na tekmovanju starejših gasilcev