Avtor: Robi Tadič

Oktober, mesec, ki ga gasilci obeležujemo kot mesec požarne varnosti, mesec, ko obveščamo občane o preventivi. Že nekaj let gasilci opažamo “trend” podivjane oktobrske narave in letos poleg virusa COVID ni nič drugače. Mesec ki se je začel mirno smo tako kot vsako leto začeli s pregledom gasilnih aparatov za vse občane. Bila je sobota dopoldan in vreme je bilo solidno, celo sončni žarki so bili vidni sem pa tja.

Okrog poldneva se je vremenska slika obrnila na glavo, začelo se je močno deževje in močni vetrovni sunki. Veter je ruval drevesa razkrival strehe dež pa je počasi zalival dolino. Tudi našemu gasilskemu domu ni bilo prizaneseno, veter nam je odkril okrog 20 strešnikov, ravno ko smo sanirali streho gasilnega doma, so začeli “deževati” klici na pomoč.

Največ odkritih streh smo imeli na Vrhu največ poplavljenih objektov pa v Podgori. Posredovali smo tudi v Iga vasi, Viševku, Pudobu in pod Cinkovcem, kjer smo odstranili drevesa ki so padla na cesto. Tisto soboto posredovali na 18 lokacijah kjer je sodelovalo 31 gasilcev PGD Iga vas. Zaradi preobremenjenosti naših enot smo na pomoč zaprosili PGD Stari trg. Vremenska slika za obeti pa ne kaže nič kaj obetavnega, deževje in celo sneg, upamo samo, da tokrat v normalnih količinah.

 
 
Pester oktober za “Igouske” gasilce.