Avtor: Janez Ponuda

Gasilci PGD Iga vas smo v soboto 21.4. organizirali spomladansko čistilno akcijo. Že zgodaj zjutraj se nas je zbralo kar nekaj članov društva, še posebej pa smo bili veseli, da se je na poziv odzvalo zelo veliko mlajših gasilcev. Pionirji so imeli »čistilni pohod« v sklopu gasilskih vaj že en dan prej, v soboto, na dan akcije pa smo se posebej razveselili velikega števila mladincev in mladink ter gasilcev pripravnikov.

Očistili smo območja ob cestah in zopet ugotovili, da je magistralna cesta Podgora- Babno polje v katastrofalnem stanju. Ni bilo videti veliko zavrženih papirčkov bombonov in embalaže brezalkoholnih pijač, kakor bi mogoče pričakovali, bile so samo prazne pločevinke piva. Glede na to da smo jih na istem mestu pobrali že pred enim letom jih je bilo letos spet ogromno!?

Verjamemo da so tako neodgovorni le nekateri, ki to gesto stalno ponavljajo.  Ob tej priliki nagovarjamo tebe dragi občan, turist ali kdorkoli drugi, prosim spoštuj naravo, spoštuj nas, ki čistimo nesnago za tabo, obenem pa te prosimo, da smeti in embalažo odlagaš v za to namenjena mesta, katerih je v naravi dovolj.

15. septembra 2018 ekologi brez meja organizirajo akcijo Očistimo Slovenijo 2018 pod sloganom Očistimo Slovenijo za vedno. Državljani smo vabljeni da preko portala Ekologi brez meja sodelujemo pri popisu divjih odlagališč. Tudi tokrat je za uspešno akcijo potrebno večje število prostovoljcev, ki bi Slovenijo resnično očistili. (Vir: http://ebm.si/o/sl)

V spodnji galeriji si lahko ogledate nekaj utrinkov sobotne čistilne akcije. 

Spomladanska čistilna akcija